Dedicated Server System Bug

bin.zwieda
Second-Lieutenant
Posts: 761
Joined: Wed 19 Sep 2012 23:47
Contact:

Re: Dedicated Server System Bug

Postby bin.zwieda » Sat 8 Mar 2014 14:59

can you please read all your posts in here once more?

you are telling the same over and over again, but showing very different numbers all the time.
once, one lobby has 20% more load than the other, but the screenshots say something else...

buddy, that way this will lead to nothing...

what is the point of your message?

is it, that 1v1-4v4 maps take more cpu in lobbies of dedicated servers that in lobbies of p2p-games? (= not run on dedicated servers)?

honestly, who really cares about lobby performance?

it would be much more of interest, measuring performance differences of running games.
like: 4v4 run p2p vs dedicated servers; measure some timeperiod at beginning of matches, after 20 minutes, after 40

use the same maps, same decks to create comparable settings and amount of troops.

IF there are some noticable big differences, then you´ve got some interesting topic, it seems.

posting way too large screenshots of your room and your pcs is totally interesting... but won´t wake any support taskforces, i fear...
;)

so, it may be, you have found constelations, where the proposed system requirements are to be questioned.
maybe 10v10 needs better hardware than smaller matches to work perfectly. thats what you have found out by upgrading.

but that´s no "bug" but maybe incorrect system requirements.

you may be right, further code optimization possibly could increase performance for some older systems, too.
but as the next game is about to be released in some months, ALB will possibly not get too much "fine-tuning" anymore.

maybe your research will have a bit of influence on the optimization of the next game, which is in beta state right now.
but we have no statement yet, if we will get dedicated servers there, too.

bflance
Corporal
Posts: 28
Joined: Fri 14 Mar 2014 16:44
Contact:

Re: Dedicated Server System Bug

Postby bflance » Mon 17 Mar 2014 21:50

Just today i created dedicated server on single core Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2650 0 @ 2.00GHz CPU (virtual machine on EC2 Amazon).

with 700MB of RAM :)

running debian 7 64bit linux (yes i had to install 32bit libs..)

the 10v10 game with ALOT of units on very small map too only 3% of CPU...


so i really think that you had something very wrong setup...

naizarak
Captain
Posts: 1626
Joined: Tue 25 Dec 2012 12:53
Contact:

Re: Dedicated Server System Bug

Postby naizarak » Tue 18 Mar 2014 00:43

this thread is about usage on client systems, not the hosting server (even though this is the dedi subforum)

mars888f
Sergeant First-Class
Posts: 122
Joined: Wed 31 Jul 2013 06:27
Location: Taiwan
Contact:

Re: Dedicated Server System Bug

Postby mars888f » Thu 27 Mar 2014 09:07

naizarak wrote:this thread is about usage on client systems, not the hosting server (even though this is the dedi subforum)

same condition happen in WRD too.
a way to reduce CPU usage for u
viewtopic.php?f=186&t=41908
Steam ID: mars_yu_tw
Steam Group:
Wargame Red Dragon ASIA
http://steamcommunity.com/groups/WRD999
WRD 10VS10 ASIA SERVER: " [Mars]ASIA TAIWAN"
Image

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest