Zacinki

MaCho
Private
Posts: 3
Joined: Sun 5 Apr 2015 00:10
Contact:

Zacinki

Postby MaCho » Sun 5 Apr 2015 00:14

Witam.

Mam taki problem mały z grą. Otóż zmieniłem kartę graficzną i od tej pory kiedy chce pograć to gra mocno daje mi się we znaki. Mianowicie gra sama w sobie chodzi na wyższych detalach a gra nie zacina - teoretycznie. Problem polega na tym, że gdy kursorem zaznaczę jednostkę lub gdy już poślę je w jakieś miejsce - to czas reakcji jest opóźniony o 2-3 sekundy. Zamiast od razu zaznaczyć, to zaznacza 3 sekundy po moim fizycznym ruchu myszką. To samo dzieje się na każdym poziome detali i odświeżania.

W czym problem? Procesor? Czy jak? Proszę o pomoc, szkoda tak dobrej gry.

User avatar
MenDuck
Major
Posts: 1880
Joined: Sat 6 Sep 2014 23:03
Contact:

Re: Zacinki

Postby MenDuck » Sun 5 Apr 2015 00:51

Witam na Forach Wargame! :D

Pytanie małe: czy problem występuje w grze z botami, czy tylko w wieloosobowej?
Mała rada: to może być problem ze sterownikami graficznymi karty, spróbuj je zaktualizować do najnowszej wersji.

MaCho
Private
Posts: 3
Joined: Sun 5 Apr 2015 00:10
Contact:

Re: Zacinki

Postby MaCho » Mon 6 Apr 2015 13:34

Problem występuje w grze z botami. Zaraz spojrzę, czy na MP występuje to samo.

PS: Sterowniki rzekomo mam najnowsze. Karta graficzna jest od ATI Radeon, zatem od AMD. Pobrałem autoaktualizator Catalyst Control Center, który był na stronie supportu AMD.

Dodam odpowiedź w najbliższym czasie o tym czy multiplayer też zcina. Podkreślam, że gra chodzi płynnie - typu przewijanie mapy, włączanie menu. Problem jest taki, że jak zaznacze jednostkę i poślę ją to czekam 3sekundy na reakcję gry.

User avatar
MenDuck
Major
Posts: 1880
Joined: Sat 6 Sep 2014 23:03
Contact:

Re: Zacinki

Postby MenDuck » Wed 8 Apr 2015 16:30

Hmm. Dziwny problem.

Mam jeszcze jeden pomysł: spróbuj zweryfikować spójność plików gry na Steam.

MaCho
Private
Posts: 3
Joined: Sun 5 Apr 2015 00:10
Contact:

Re: Zacinki

Postby MaCho » Thu 9 Apr 2015 17:58

Udało mi się to rozwiązać. Spójność jest okej.

Pobawiłem się ustawieniami i zmieniłem coś tam z Direct II na Direct 9. - i działa. Dzięki za pomoc.

User avatar
MenDuck
Major
Posts: 1880
Joined: Sat 6 Sep 2014 23:03
Contact:

Re: Zacinki

Postby MenDuck » Thu 9 Apr 2015 18:33

MaCho wrote:Udało mi się to rozwiązać. Spójność jest okej.

Pobawiłem się ustawieniami i zmieniłem coś tam z Direct II na Direct 9. - i działa. Dzięki za pomoc.

Spoko. Życzę frajdy na polu bitwy :D !

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests