Page 1 of 2

Able Archer solo mission

Posted: Sat 25 Feb 2012 16:50
by Fr33Th1nk3r
I'm stuck at the Fulda Gap, I can clear out the 1st FOB just fine, but after that I just get out-numbered and out-supplied.

Re: Able Archer solo mission

Posted: Sat 25 Feb 2012 17:05
by D-M
Move quickly, use your bradley to spot your ennemies. and be very careful with your TOW.
This mission isn't actually very hard once you are careful.

I can't really say so for the rest... Fucking hills. :<

Re: Able Archer solo mission

Posted: Sat 25 Feb 2012 17:32
by Fr33Th1nk3r
D-M wrote:Move quickly, use your bradley to spot your ennemies. and be very careful with your TOW.
This mission isn't actually very hard once you are careful.

I can't really say so for the rest... Fucking hills. :<


So turn my TOW's off?

Re: Able Archer solo mission

Posted: Sat 25 Feb 2012 17:38
by spoonage
D-M wrote:Move quickly, use your bradley to spot your ennemies. and be very careful with your TOW.
This mission isn't actually very hard once you are careful.

I can't really say so for the rest... Fucking hills. :<


So much for the rolling thunder option... :cry:

Re: Able Archer solo mission

Posted: Sat 25 Feb 2012 18:09
by Fr33Th1nk3r
it just pisses me off how insanely hard the AI is. It knows exactly where your weak spots are and hits them with a cold calculated strike.
But I have left behind the m113's and the vulcan and the arty (which all guzzle resources) turned off Tow missles (which seems stupid to me) and now I just snipe with the abrams....
TOW's have gotten way expensive since beta :p

Re: Able Archer solo mission

Posted: Sat 25 Feb 2012 18:40
by Gishank
I love the fact that the AI is hard, personally. It's the first time in a while that I've felt an RTS is challenging..


As for the mission itself, it is a toughie, unless you intend to go for the two remenant secondaries you can go straight up through the forest, it's slower but safer. Just make sure you use your recon and infantry to scout ahead of your vehicles.

Re: Able Archer solo mission

Posted: Sat 25 Feb 2012 20:43
by Czechsix
I make a run to the American secondary, carefully. Resupply at the point and pick up the extra units, and then use recon to avoid concentrations. Even with that...it's usually the Abrams that are the one's making it to the lines.

Re: Able Archer solo mission

Posted: Sat 25 Feb 2012 20:47
by Squiggers
I'm struggling quite a bit with this mission.. mainly as for some reason although i'm in control of Alpha, the level won't complete. Do all units need to be there?

Plus, I got absolutely shredded on this one, i'm down to the artillery/infantry/support units. Unfortunately I got mobbed by a bunch of T-80s near Alpha, and motoskrelli which completely destroyed all my armour.

Woops.

Re: Able Archer solo mission

Posted: Sat 25 Feb 2012 22:03
by Guggy
Only lost 3 M60's and a few Bradleys :( Just go very slowly and cautiously, leading with your scouts and falling back a bit if you see ATGM's aiming for you.

Re: Able Archer solo mission

Posted: Sat 25 Feb 2012 22:34
by Nathaniak
Lost all my recons by the time I met up with the US units. However, I simply moved everything together. Infantry with missing transports were left behind, although I did send others to pick them up before I completed it (leave no man behind!)

First try, I lost my recons even earlier and didn't even manage to make it to halfway across the map. :oops: