Page 1 of 8

Why is the Roland 3 still 4 per card?

Posted: Sun 22 May 2016 06:24
by Mako
It has the availability of a unit that costs half again as much, why?

It's a 60 pt unit, 4 per card is too low.

Re: Why is the Roland 3 still 4 per card?

Posted: Sun 22 May 2016 06:53
by chykka
What Kind of Deck? 4 is pretty good. I remember Chaparral in ALB at vetted you only got Two and they were like 35 points.

But compared to the other radar sams like Buk. 4 does seem low.

Re: Why is the Roland 3 still 4 per card?

Posted: Sun 22 May 2016 06:55
by Mako
Osa, Ihawk and Buk have 6 and are more expensive :(

Re: Why is the Roland 3 still 4 per card?

Posted: Sun 22 May 2016 08:24
by chykka
No Euro for Germany, at Least the Coalition has the Rafael. But I know you get 4 Adats and Roland 3 isn't quite on par with that is it.

Re: Why is the Roland 3 still 4 per card?

Posted: Sun 22 May 2016 08:37
by CornProducts
I notice this when I play WGer. Needs to go up.

Re: Why is the Roland 3 still 4 per card?

Posted: Sun 22 May 2016 08:47
by chykka
Especially to protect the Jagers now,

Re: Why is the Roland 3 still 4 per card?

Posted: Sun 22 May 2016 09:44
by Bougnas
6 avail for M48A3 and Roland 3?

Re: Why is the Roland 3 still 4 per card?

Posted: Sun 22 May 2016 10:51
by Markenzwieback
Bougnas wrote:6 avail for M48A3 and Roland 3?

Yes please. This should have happened a long time ago.

Re: Why is the Roland 3 still 4 per card?

Posted: Sun 22 May 2016 11:21
by Pleb Squasher
Mako wrote:It has the availability of a unit that costs half again as much, why?

It's a 60 pt unit, 4 per card is too low.


Because the Roland 3 is really good, especially at 65 points.

Re: Why is the Roland 3 still 4 per card?

Posted: Sun 22 May 2016 11:35
by urogard
Markenzwieback wrote:
Bougnas wrote:6 avail for M48A3 and Roland 3?

Yes please. This should have happened a long time ago.

The entire chap line needs to go up by +2
Crotale has avail of 6 and it's a hell of a lot better in other aspects also (mobility, survival) than the M48A3 which is only 4

With rolands it gets trickier
Roland 3 definitely deserves +1 availability, not sure if +2
OSA AKM (6) vs roland 3 (4) have the same ranges but roland has 65% accuracy, osa has only 55% (osa has more mobility but roland has armor so let's say they're even)
Roland can only shoot 2 missiles before reloading but when you shoot at planes, you don't really need more anyway

Roland 2 (6) is the same story vs OSA-AK (8), 65% acc vs 50% acc, +1 is most definitely warranted, +2 maybe not so much

Roland 1 is already at 8 availability, compared to that Strela-10M has worse stats, availability of 6 and costs more despite roland having a 2.8 km range on helos unlike strela (2 shots before reload vs 4 shots before reload is more of an issue but I think that should affect price, roland is already cheaper, but should not make availability lower for the strela)

So seriously, on what grounds does crotale with 3.3km deserve the same availability as strela-10m
Either crotale needs to receive -1, or strela-10M +2