Modding Questions Thread

User avatar
vinz75
First Sergeant
Posts: 231
Joined: Sat 21 Feb 2015 16:23
Contact:

Re: Modding Questions Thread

Postby vinz75 » Mon 23 Nov 2015 11:47

The W:AB Noob wrote:
vinz75 wrote:snip

For all pictures/textures, DO NOT use the raw data button to export/replace. Use the TEXTURES button.



Thank you W:AB Noob :)

You mean the below steps should be done with texture import / export ?
2) export as raw file commoninterface.ppk
8) import as raw file commoninterface.ppk

To import my newly created dds, I think I used the texture import option. Step below
6) import texture with file t72a_nk.tgv.dds

Thank you,

Vinz

User avatar
The W:AB Noob
Lieutenant General
Posts: 4568
Joined: Fri 12 Jul 2013 22:29
Location: United States, Central Time Zone
Contact:

Re: Modding Questions Thread

Postby The W:AB Noob » Mon 23 Nov 2015 16:12

Yep, both exporting and importing should be done with the Textures button.
W:RD Sandbox Mod 5.4.3 Click -> Image

User avatar
vinz75
First Sergeant
Posts: 231
Joined: Sat 21 Feb 2015 16:23
Contact:

Re: Modding Questions Thread

Postby vinz75 » Mon 23 Nov 2015 23:23

Thank you it worked :)

I should have done everything with raw import the first time :oops:

You can see the result in my mod thread: give underpowered unit a chance

Bye

Vinz

User avatar
Strichtarn89
Specialist
Posts: 12
Joined: Tue 8 Sep 2015 11:33
Contact:

Re: Modding Questions Thread

Postby Strichtarn89 » Wed 25 Nov 2015 20:13

Thank you W:AB Noob and Sireyn, you guys really helped me out! It worked out great, I was successfully able to move the BTR-80A to the GDR and have Mot. Schutzen ride triumphantly into battle aboard it!

I have one more silly question. I was looking to re-skin East Germany's MT-LB (the troop carrier version), because it looks like some pastel green rainbow monstrosity. When I went into the Modding Suite and searched under RDA's unit list I can't find it... Does anyone know where it is?

User avatar
The W:AB Noob
Lieutenant General
Posts: 4568
Joined: Fri 12 Jul 2013 22:29
Location: United States, Central Time Zone
Contact:

Re: Modding Questions Thread

Postby The W:AB Noob » Wed 25 Nov 2015 21:46

Have you used the filter? Even if you look without it, it's not that hard to find.

But if you want to retexture a unit, you can't go to NDF_Win.dat. That is unless you want to replace the East German MT-LB model with the Soviet model.
W:RD Sandbox Mod 5.4.3 Click -> Image

User avatar
Strichtarn89
Specialist
Posts: 12
Joined: Tue 8 Sep 2015 11:33
Contact:

Re: Modding Questions Thread

Postby Strichtarn89 » Fri 27 Nov 2015 21:34

The W:AB Noob wrote:But if you want to retexture a unit, you can't go to NDF_Win.dat. That is unless you want to replace the East German MT-LB model with the Soviet model.


I was looking just to re-texture it, and replace it with a dull olive drab skin that I have. I was looking in the editor and I could not find it to replace the skin. I tried using the search function, but to no avail. Do I have to replace the USSR model?

User avatar
MenDuck
Major
Posts: 1880
Joined: Sat 6 Sep 2014 23:03
Contact:

Re: Modding Questions Thread

Postby MenDuck » Fri 27 Nov 2015 21:41

Strichtarn89 wrote:I was looking just to re-texture it, and replace it with a dull olive drab skin that I have. I was looking in the editor and I could not find it to replace the skin. I tried using the search function, but to no avail. Do I have to replace the USSR model?

You use the WMI, plain and simple :)

Merkava_
Corporal
Posts: 20
Joined: Sat 12 Sep 2015 03:58
Contact:

Re: Modding Questions Thread

Postby Merkava_ » Sat 5 Dec 2015 05:27

In my modding suite, I can only change the unit names and no longer the country names. Is the file not under interface anymore?

PS. Is there a way to easily remove a mod? Like if I want to mod an entire nation but to play with vanilla players, do I have to reset all the stats to normal or is there a way to uninstall it, like with an uninstaller.

PSS. How do you display a vehicle in the armory? I moved the Challenger 2 to the USSR but it dosn't show up in the armory in the USSR. It only shows up when I select all nations including BLUFOR.

User avatar
The W:AB Noob
Lieutenant General
Posts: 4568
Joined: Fri 12 Jul 2013 22:29
Location: United States, Central Time Zone
Contact:

Re: Modding Questions Thread

Postby The W:AB Noob » Sat 5 Dec 2015 06:47

Merkava_ wrote:In my modding suite, I can only change the unit names and no longer the country names. Is the file not under interface anymore?

interface_outgame.dic. interface_ingame is the text you see while playing a game (obviously). I think the newest interface_outgame is in the 610\626 ZZ_Win.dat

Merkava_ wrote:PS. Is there a way to easily remove a mod? Like if I want to mod an entire nation but to play with vanilla players, do I have to reset all the stats to normal or is there a way to uninstall it, like with an uninstaller.

Have you backed up your files?

Merkava_ wrote:PSS. How do you display a vehicle in the armory? I moved the Challenger 2 to the USSR but it dosn't show up in the armory in the USSR. It only shows up when I select all nations including BLUFOR.

I swear I answered this like 5 times in the last 2 weeks. And the last 4 people haven't been looking a bit.
Look on the page before.
W:RD Sandbox Mod 5.4.3 Click -> Image

Merkava_
Corporal
Posts: 20
Joined: Sat 12 Sep 2015 03:58
Contact:

Re: Modding Questions Thread

Postby Merkava_ » Sat 5 Dec 2015 09:22

The W:AB Noob wrote:I swear I answered this like 5 times in the last 2 weeks. And the last 4 people haven't been looking a bit.
Look on the page before.


I looked at the Challenger 2 and made it's upgraderequire the T-72BU. It shows up in armory now, but the game crashes on launch. Did I do something wrong?

Return to “Modding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests