How come this game's recommended gpu is one with 2Gb memory?

Anxelicious
Private
Posts: 1
Joined: Fri 12 May 2017 01:18
Contact:

How come this game's recommended gpu is one with 2Gb memory?

Postby Anxelicious » Fri 12 May 2017 01:41

What is it in Steel Division which requires that we have an AMD 7970 or nVidia 770 with 2Gb memory? I have no problems playing Total War Rome 2 and Attila, Far Cry 3 and 4, Alien Isolation or other newish games, but SD N-44 seems to require so much from my video card so the quality isn't too good even when zoomed out.

User avatar
Mister Maf
Lieutenant
Posts: 1417
Joined: Sun 15 Dec 2013 23:15
Contact:

Re: How come this game's recommended gpu is one with 2Gb memory?

Postby Mister Maf » Fri 12 May 2017 09:14

The beta isn't very well optimized at the moment. Expect it to get better. My double GTX 970s occasionally experience slowdown, too.
Image

User avatar
DeuZerre
More than 10 000 messages. Soldier you are the leader of all armies!
Posts: 11125
Joined: Mon 27 Feb 2012 23:17
Location: Universe, Galaxy, Solar System, Earth, Ground, Eurasian Continent, Main Landmass.
Contact:

Re: How come this game's recommended gpu is one with 2Gb memory?

Postby DeuZerre » Fri 12 May 2017 09:24

I don't have slowdowns with my GTX 470 on medium settings with some things like shadows and reflections turned off. But I can't get replays to go at a x10 speed :D

It's not that massively demanding once you tweak your settings proper.
Image
Marshal honoris causa
FLX wrote:Removing the weaknesses from the divisions leads to all divisions being the same in the long run. We won't proceed like that.

User avatar
varis
Brigadier
Posts: 3253
Joined: Mon 20 Feb 2012 16:52
Location: Finland
Contact:

Re: How come this game's recommended gpu is one with 2Gb memory?

Postby varis » Fri 12 May 2017 17:54

Did you use auto-optimize and what settings / framerate do you have?
Image

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests