Linux beta bug reports

skotadopsyxos
Private
Posts: 4
Joined: Fri 1 Feb 2013 02:32
Contact:

Re: Linux beta bug reports

Postby skotadopsyxos » Wed 6 Feb 2013 23:00

just a few questions:
- is there an fps counter somehow?
- I have read that there is some support on windows for multiscreen setups, would that work on linux and how? There is not any option for a higher resolution than my screen...
- one "bug" as I see it and would like some confirmation from somebody:
cursor sometimes seems off by some pixes, for example when choosing small strips of green like hedges and swamps, and sometimes forests, I just get the feeling the cursors position is not right... If someone else could confirm please do...
- the only problem that still remains is the white bar sitting by the cursor

Desti
Private
Posts: 4
Joined: Fri 1 Feb 2013 04:03
Contact:

Re: Linux beta bug reports

Postby Desti » Thu 7 Feb 2013 05:19

Played the first three missions now and it's working very well. Compliment to the developers, great job!

I'm not sure if this is a bug, but the option Track Cam seems to do nothing when activated. From the description I would expect the camera auto follows the moving units, but maybe I have misunderstood it.

Mawww
Sergeant
Posts: 54
Joined: Thu 30 Jun 2011 13:38
Contact:

Re: Linux beta bug reports

Postby Mawww » Thu 7 Feb 2013 10:29

There is a FPS counter available through the Ctrl-Alt-Shift-F9 key combination.

I am currently investigating the white bar right of the cursor, seems to be AMD/ATI related. Fullscreen handling works well here (Awesome WM with xinerama dual screen), I'll try on a KDE setup in order to see what's going on.

Thanks again for testing and giving feedback.
Image

f70ppy
Private First-Class
Posts: 8
Joined: Fri 1 Feb 2013 00:37
Contact:

Re: Linux beta bug reports

Postby f70ppy » Thu 7 Feb 2013 19:22

I got a strange behavior after changing the screenresolution of the game.

1. Start the game with 1920x1080
2. Lower the resolution (e.g. 1680x1050)
3. Change resolution to old one or quit game (doesn't matter)

Now the game or OS-interface is rendered in 1920x1080, but only
an area with the size of the smaller resolution starting at the upper
left corner is accessable and will be refreshed. The rest of the screen
can't be accessed (mouse cursor stopps at an invisible border) and
seems freezed.

My system:
Ubuntu 12.04 LTS (32 bit)
ATI 5770 with AMD Catalyst 12.11 Beta 11

Kranu
Private First-Class
Posts: 7
Joined: Fri 1 Feb 2013 08:26
Contact:

Re: Linux beta bug reports

Postby Kranu » Fri 8 Feb 2013 07:57

Pressing Volume Up or Volume Down buttons on keyboard crashes the game.

Pressing those buttons activates on-screen volume level display (KDE feature). It forces the game to loose focus and I think that crashes the game.

bull3t
Private First-Class
Posts: 7
Joined: Tue 22 Jan 2013 19:01
Contact:

Re: Linux beta bug reports

Postby bull3t » Fri 8 Feb 2013 16:12

I confirm Kranu's report but I noticed that disabling, manually, the composition with ALT+SHIFT+F12 before starting the game sometimes doesn't crash. 'Suspend desktop effects for fullscreen windows' option in system settings seems not have any effect on this issue.

Mawww
Sergeant
Posts: 54
Joined: Thu 30 Jun 2011 13:38
Contact:

Re: Linux beta bug reports

Postby Mawww » Fri 8 Feb 2013 19:19

Hello,

We are uploading a new version which should fix the volume key crashes, as well as the cursor bug on ATI cards, it should be available in a few hours.

have a nice weekend.
Image

bull3t
Private First-Class
Posts: 7
Joined: Tue 22 Jan 2013 19:01
Contact:

Re: Linux beta bug reports

Postby bull3t » Fri 8 Feb 2013 20:20

Confirm: volume problem fixed.

f70ppy
Private First-Class
Posts: 8
Joined: Fri 1 Feb 2013 00:37
Contact:

Re: Linux beta bug reports

Postby f70ppy » Fri 8 Feb 2013 21:04

The white box next to the cursor seems to be fixed as long as I don't start a single player game.
(didn't test with multiplayer) Navigation through menus is fine, but after starting a mission the box returns.

ElderSnake
Private
Posts: 4
Joined: Fri 1 Feb 2013 00:39
Contact:

Re: Linux beta bug reports

Postby ElderSnake » Sat 9 Feb 2013 02:06

Confirming also the volume key issue is fixed and working as expected. Well done devs.

Return to “Tech Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests